Organisatie

De Alexianen Zorggroep is een zorgorganisatie, zowel actief in de geestelijke gezondheidszorg als in de ouderenzorg. De kernopdracht van de organisatie is het aanbieden van hoogwaardige zorg aan mensen die op ons een beroep doen, om de kwaliteit van leven te verbeteren. Door deze kernopdracht na te streven, wenst de Alexianen Zorggroep Tienen bij te dragen aan een meer humane samenleving. De organisatie voert een proactief beleid, vanuit een heldere en mensgerichte organisatiestructuur.
De Alexianen Zorggroep Tienen bestaat uit de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen, de woonzorgcentra Sint-Alexius, Huize Nazareth en Passionisten, de vzw Beschut Wonen Hestia en Campus Mechelsestraat te Leuven.
WZC Huize Nazareth biedt een thuis aan 160 senioren (110 RVT, 50 ROB) en richt zich voornamelijk op personen met een hogere zorgbehoevendheid die niet langer in hun eigen thuisomgeving kunnen verblijven. Naast de omkadering voor bewoners met een hogere fysieke zorgbehoevendheid is er ook voldoende aandacht voor bewoners met een dementieel beeld, een palliatief beeld en/of een gestabiliseerde psychische kwetsbaarheid.

Het Woonzorgcentrum Sint-Alexius is gesitueerd in de stadskern van Tienen. Een WZC van 60 bedden, 5 bedden kortverblijf, een centrum voor dagopvang van 15 gebruikers en een lokaal dienstencentrum.

Functie

Wat zijn jouw taken?

De Alexianen Zorggroep Tienen zoekt een gemotiveerde klinisch psycholoog om de ouderenzorg in WZC Sint-Alexius te versterken. Als psycholoog sta je in voor zowel directe als indirecte bewonerszorg. Je neemt een centrale rol op in de begeleiding van ouderen met cognitieve- en gedragsproblemen en ouderen met psychiatrische stoornissen. Hierin vorm je een belangrijke ondersteuning voor de bewoners en hun familie. Je coacht het team in de zorg voor hun bewoners. Daarnaast draag je bij aan het project rond jongdementie.

Profiel

 

Wie ben jij?

  • Als klinisch psycholoog heb je een grote interesse in en kennis van ouderenpsychiatrie en cognitieve stoornissen;
  • je bent een positieve, warme en realistische coach voor mantelzorgers, hulpverleners, bewoners en hun familie;
  • je hebt een grote interesse in het uitwerken van zorg op maat voor ouderen met psychische noden. Je hebt visie over hoe de kwaliteit van leven bij bewoners te vergroten en kan het team hierin coachen;
  • je hebt een goede diagnostische kennis: zowel neuropsychologisch als persoonlijkheidsonderzoek die je kan vertalen naar praktische handvatten voor het team;
  • je hebt een gedragstherapeutische/oplossingsgerichte/systemische achtergrond;
  • je hebt goede communicatieve vaardigheden en kan flexibel samenwerken met alle partners in het netwerk rond de oudere;
  • je houdt 14/12/2021 vrij voor de sollicitatieronde (tussen 14.30 – 16.30u). Je wordt hiervoor uiterlijk 13/12 gecontacteerd na het afsluiten van de vacature.

Plaats van tewerkstelling

Aanbod

Wat krijg je van ons?

Modaliteiten rond het contract worden het liefst persoonlijk besproken tijdens het interview.  Wij luisteren graag naar jouw mogelijkheden en verwachtingen.

Wij bieden een deeltijds contract van onbepaalde duur met een degelijk personeelsstatuut volgens de geldende ziekenhuisbarema’s, met meerdere extralegale voordelen, zoals tussenkomst woon-werk verkeer, kinderopvang tijdens de schoolvakanties, eigen bedrijfsrestaurant en maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, interessante verlofregeling, inspraak in jouw uurrooster, fietslease e.a.

Aandacht voor jouw gezondheid en werkplezier vinden we belangrijk.  Wij investeren graag in onze medewerkers en zetten in op teamontwikkeling, alsook op persoonlijke ontwikkelingen, via persoonlijke coaching, het kunnen volgen van trainingen met betrekking tot je aandachtsgebied(en) en kansen tot het doorgroeien in een andere functie.

Bijkomende informatie

Meer weten?

Mevr. Ruth Neirinck / Dagelijks verantwoordelijke Sint-Alexius en Park Passionisten
016/807 800 / ruth.neirinck@azt.broedersvanliefde.be

Mevr. Els Pauwels / Diensthoofd Psychologen
016/807 735 / els.pauwels@azt.broedersvaniefde.be

 

Hoe solliciteren?

Solliciteren tot en met 31/01/2022 via http://jobs.alexianentienen.be
ter attentie van:
De heer Bert Lambeir, algemeen directeur
Liefdestraat 10, 3300 Tienen

 

Werken bij de Alexianen Zorggroep Tienen?

De Alexianen Zorggroep Tienen is een organisatie in beweging. We spelen in op kansen en uitdagingen. We gaan voor topkwaliteit van zorg en streven naar voortdurende verbetering.
Samen, met respect voor iedereen en in dialoog, maken we onze gezamenlijke doelstellingen waar. We ontmoeten iedereen vanuit een open houding, en met de glimlach.
Dynamisch, kwaliteitsgericht, samenwerking en vriendelijkheid zijn dan ook competenties waarover onze medewerkers beschikken.

Werken bij de Alexianen Zorggroep, is ook deel uitmaken van de organisatie Broeders van Liefde in België die, 12 psychiatrische ziekenhuizen, meer dan 50 scholen onderwijs en 15 orthopedagogische centra in beheer heeft. In totaal verlenen zo 12.500 medewerkers in Vlaanderen en 1.500 in Wallonië zorg en onderwijs aan goed 40.000 kinderen, jongeren, volwassen en ouderen.

Interesse in deze job?

Sollicitatieprocedure

Uw sollicitatie wordt ingediend bij De heer Bert Lambeir, algemeen directeur van de Alexianen Zorggroep.

Deel deze vacature