Organisatie

De Alexianen Zorggroep is een zorgorganisatie, zowel actief in de geestelijke gezondheidszorg als in de ouderenzorg. De kernopdracht van de organisatie is het aanbieden van hoogwaardige zorg aan mensen die op ons een beroep doen, om de kwaliteit van leven te verbeteren. Door deze kernopdracht na te streven, wenst de Alexianen Zorggroep Tienen bij te dragen aan een meer humane samenleving. De organisatie voert een proactief beleid, vanuit een heldere en mensgerichte organisatiestructuur.
De Alexianen Zorggroep Tienen bestaat uit de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen, de woonzorgcentra Sint-Alexius, Huize Nazareth en Passionisten, de vzw Beschut Wonen Hestia en Campus Mechelsestraat te Leuven.

WZC Huize Nazareth biedt een thuis aan 160 senioren (110 RVT, 50 ROB) en richt zich voornamelijk op personen met een hogere zorgbehoevendheid die niet langer in hun eigen thuisomgeving kunnen verblijven. Naast de omkadering voor bewoners met een hogere fysieke zorgbehoevendheid is er ook voldoende aandacht voor bewoners met een dementieel beeld, een palliatief beeld en/of een gestabiliseerde psychische kwetsbaarheid.
Huize Nazareth biedt 24 assistentiewoningen aan (Residentie Cappendaele) en fungeert als zorgleverancier voor de 11 assistentiewoningen van Cnuz (Signorie de Merode). Huize Nazareth biedt via het Lokaal Dienstencentrum ook een waaier aan activiteiten aan in het kader van buurtgerichte zorg. 

Functie

Wat zijn jouw taken?

• Je waakt over de algemene hygiëne en HACCP, evenals over een verantwoorde uitvoering van alle voedingsactiviteiten. Je bent opmerkzaam voor de kwaliteit van het geleverde werk en stuurt zo nodig bij;
• je volgt bestellingen en leveringen op in samenspraak met magazijnier en/of (adjunct-) diensthoofd;
• het opdienen en afruimen van de maaltijden en er over waken dat dit correct verloopt;
• je hebt kennis en een hart voor voeding en zal geregeld instaan voor bereiden van voedingscomponenten;
• je staat mee in voor het onderhouden en het reinigen van het gebruikte materialen en de keuken;
• je brengt het avondeten en ontbijt samen met de aandacht voor het correct beheer van de voorraden (first-in, first-out);
• je controleert de temperatuur van de maaltijden, koelkasten en diepvriezers…;
• je ondersteunt in nauw overleg en samenspraak met het (adjunct-) diensthoofd de keuken- en cafetariamedewerkers en magazijnier van de toegewezen cluster(s);
• je volgt de procedures voor het correct gebruik van machines en doseringen op en informeert de medewerker bij foutief gebruik en volgt nadien op;
• je signaleert de vormingsbehoeften van de medewerker aan het (adjunct-) diensthoofd. En zal zelf ook op gepaste tijdstip de nodige vorming en opleidingen moeten volgen in de centrale keuken;
• je staat in voor de introductie en begeleiding en/of opleiding van nieuwe medewerkers op de werkvloer;
• je rapporteert op regelmatige basis aan het (adjunct-) diensthoofd hoe de werking van de cluster verloopt, bespreekt mogelijke problemen en werkt mee naar het zoeken van mogelijke oplossingen.

Het takenpakket kan steeds uitgebreid/aangepast worden naar de noden van het moment en hij/zij stelt zich steeds flexibel op.

Profiel

Wie ben jij?

  • Je engageert zich om op een positieve wijze mee te werken aan onze waardengerichtheid en christelijke inspiratie in zijn relatie t.a.v. de patiënten, bewoners, hun context en t.a.v. de collega’s.
  • je hebt ervaring in een grootkeuken of in een restaurant;
  • je kan zowel zelfstandig als in team werken;
  • je beschikt over een rijbewijs B;
  • je hebt kennis van HACCP;
  • je hebt een goede kennis van het Nederlands;
  • je bent bereid om ook in het weekend te werken (1 à 2 weekends per maand).

Plaats van tewerkstelling

Aanbod

Wat krijg je van ons?

Modaliteiten rond het contract worden het liefst persoonlijk besproken tijdens het interview. Wij luisteren graag naar jouw mogelijkheden en verwachtingen.

Wij bieden een degelijk personeelsstatuut volgens de geldende ziekenhuisbarema’s, met meerdere extralegale voordelen, zoals tussenkomst woon-werk verkeer, kinderopvang, eigen bedrijfsrestaurant en maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, interessante verlofregeling, inspraak in jouw uurrooster, e.a.

Aandacht voor jouw gezondheid en werkplezier vinden we belangrijk. Wij investeren graag in onze medewerkers en zetten in op teamontwikkeling (Denkdagen, teamevents, rechtstreeks overleg met directie, deelname aan vakgroepen,…), alsook op persoonlijke ontwikkelingen, via persoonlijke coaching, het kunnen volgen van trainingen met betrekking tot je aandachtsgebied(en) en kansen tot het doorgroeien in een andere functie.

Bijkomende informatie

Meer weten?
Dhr. Tim Oosterlinck – diensthoofd voedingsdienst – 016/807586
Mevr. Eldrid Verstraete - adjunct diensthoofd voedingsdienst – 016/807589

 

Hoe solliciteren?
Solliciteren t.e.m. 31/01/2022 via http://jobs.alexianentienen.be
Ter attentie van:
De heer Bert Lambeir, algemeen directeur
Liefdestraat 10, 3300 Tienen

 

Werken bij de Alexianen Zorggroep Tienen?

De Alexianen Zorggroep is een zorgorganisatie, zowel actief in de geestelijke gezondheidszorg als in de ouderenzorg. Deze bestaat uit de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen, de woonzorgcentra Sint-Alexius, Huize Nazareth en Passionisten, de vzw Beschut Wonen Hestia en Campus Mechelsestraat te Leuven.

Werken bij de Alexianen Zorggroep, is ook deel uitmaken van de organisatie Broeders van Liefde in België die, 12 psychiatrische ziekenhuizen, meer dan 50 scholen onderwijs en 15 orthopedagogische centra in beheer heeft. In totaal verlenen zo 12.500 medewerkers in Vlaanderen en 1.500 in Wallonië zorg en onderwijs aan goed 40.000 kinderen, jongeren, volwassen en ouderen.
Je bouwt mee aan de kernopdracht van de organisatie, gericht op de het verbeteren van de levenskwaliteit van onze zorgvragers. Door deze kernopdracht na te streven, wenst de Alexianen Zorggroep Tienen bij te dragen aan een meer humane samenleving.

 

Interesse in deze job?

Sollicitatieprocedure

Uw sollicitatie wordt ingediend bij De heer Bert Lambeir, algemeen directeur van de Alexianen Zorggroep.

Deel deze vacature